emmen-introfoto-2

Welkom bij Herbergier Emmen

Herbergier Emmen is een kleinschalige woonvorm, waar 24 uurszorg wordt geboden aan 15 mensen met geheugenproblemen. Het welzijn van onze dementerende gasten en de kwaliteit van hun leven staan bij ons centraal.

Bijzonder gewone zorg

Onze gasten vinden bij ons een nieuw thuis; een huiselijke omgeving waar aandacht, liefde en respect voor elkaar de sfeermakers zijn. Als zorgondernemers wonen we zelf ook in de Herbergier. Zo zorgen we voor continuïteit van goede zorg en korte communicatielijnen met betrokkenen, zonder een wirwar aan administratie en regels.

Samen met onze enthousiaste en ervaren medewerkers stemmen we de zorg zo af dat onze gasten zoveel mogelijk gewoon kunnen blijven wonen en leven, tot aan hun levenseinde. Bij ons gaan de deuren alleen 's nachts op slot, net als thuis. Er is ruim voldoende personeel aanwezig om hierin mee te bewegen met onze gasten. Dit alles maakt onze zorg zo bijzonder, terwijl het eigenlijk zo gewoon is!

Een sfeervol monument

Herbergier Emmen is gehuisvest in de oude praktijkschool. Het is inmiddels een gemeentelijk monument geworden en straalt huiselijkheid uit door de traditionele architectuur en de warme aankleding.

Elke gast heeft een eigen kamer die naar eigen smaak kan worden ingericht. De kamers zijn ruim en hebben een badkamer met toilet. Er is een gezamenlijke woonkamer en een prachtige landelijke woonkeuken waar elke dag vers wordt gekookt.

De Herbergier heeft een grote tuin, waar volop plek is om buiten te zitten en te wandelen, maar waar ook gewerkt kan worden in de bloemperken en de moestuin. Er kan genoten worden van de honden, het konijn, de kippen en spelende kinderen.

Kosten voor zorg en wonen

Zorgkosten kunnen over het algemeen worden betaald vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). De hotelmatige kosten (woon en verblijf, servicekosten, voeding, was) worden betaald vanuit eigen middelen zoals AOW en pensioen. Er zijn kamers in verschillende prijsklassen.

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over het wonen in Herbergier Emmen.

Alrik en Rianne Aalbers

Meer Herbergiers in de buurt

home-herbergierHerbergier Velp
Hoofdstraat 9, 6881 TA Velp 

home-herbergierHerbergier Velp
Hoofdstraat 9, 6881 TA Velp 

home-herbergierHerbergier Velp
Hoofdstraat 9, 6881 TA Velp 

home-herbergierHerbergier Velp
Hoofdstraat 9, 6881 TA Velp